Välkomna till Gotland 10 - 17 juli 2016

2016 anordnades Vinden drar en vecka senare än vanligt eftersom det var Almedalsveckan den vecka vi brukar hålla Vinden drar.

Baslägret var i Slite hamn och värd var Slite Sjöfartsmuseum.

Här är det preliminära Programmet för Vinden drar 2016.

Vårt "huvudkvarter" kommer att vara i dessa två gamla varvsbyggnader, där den högra nu är Slite sjöfartsmuseum och den vänstra Slite båtklubbs samlingslokal "Kajutan". Deltagare i Vinden Drar kommer att ha fri tillgång till Slipen.

Slite ligger på Gotlands östra sida ca 30 km från Visby. Platsens skyddade och tidvis befästa hamnläge har haft betydelse sedan vikingatiden. I snart hundra år har en cementfabrik varit grunden för liv, sjöfart och kultur i samhället.

Slite är centralort på norra Gotland med affärer, banker och systembolag nära hamnen. Från Storgatan i centrum har man utsikt mot havet och nästan direkt anslutning till bra badstrand. Slite har bussförbindelser med Visby, dit man kan komma med flera dagliga färjeturer från Oskarshamn eller Nynäshamn på fastlandet. En färjetur tar ca 3 timmar. Utanför Slite finns en mindre skärgård där öar med naturskönhet och sevärda kulturlämningar lockar till utflykter.

Under veckan inbjöds till besök i cementfabriken och andra spännande aktiviteter i Slite. Dessutom ordnades bussutflykter till sevärdheter på övriga Gotland.

Tips om besöksmål och länkar till turistservice på Gotland kommer under hand att läggas ut på denna sida. Bokning av färja till Gotland bör ske i god tid, i synnerhet om man vill resa på bekväm dagtid. (Nattfärjorna brukar vara både billigare och lättare att få plats på.) Mer om boende, tidtabeller, bokningsmöjligheter, rabatter och färjelinjer finns här: Resor till Gotland.

Anmälan

Maila gunnar@bildrum.se och ange namn och adress för samtliga vuxna/ungdomar/barn. Ange också namn och längd på båt om ni har med er en sådan. Vi ser gärna att anmälan också anger eventuellt lediga platser i både bil och båt, och att deltagare som kommer som besättning på någon deltagande båt anger detta.

Ange också önskemål om tältplats eller sovplats i stortält eller på loft, samt eventuellt behov av bil- och trailerparkering.

Betala gärna deltagaravgiften redan nu, om ni har möjlighet.

Deltagaravgift:

800 SEK för hela veckan

400 SEK för ungdomar 13-18, studerande eller arbetslösa

gratis för barn 0-12

Dagavgift 150 SEK, utom lördagen som kostar 250 SEK

Betalas till

IBAN: SE81 6000 0000 0009 5847 4028

BIC: HANDSESS

eller till bankgiro, Sverige 5064-5530

Frågor, tips och önskemål kring Vinden Drar 2016 kan ställas till

Gunnar Sillén, Storgatan 72, SE 62448 Slite

Gunnar(snabela)bildrum.se

Mobil +46 705 822422

Besök också Vinden drar på Facebook

Gotländska snipor kommer att finnas tillgängliga på Slite redd.

Raukområde på ön Asunden, beläget på mindre än en timmes seglingsavstånd från Slite hamn.